2024-07-15
見咁多好評,終於有機會約了朋友來試試。天氣太熱,行到身水身汗,但店舖冷氣風大卻不太夠冷,朋友唯有話心靜自然涼⋯選擇不太多。叫了炸天貝,泰北咖喱金麵配腐皮雞腿同埋特別推介嘅菠蘿炒飯,兩杯嘢飲。天貝當然無咩特別味道,係靠醬汁,醬汁有三種,黑松露好味啲。我覺得都撇除了本身的怪味,都ok。朋友就唔係好慣隻味。麵就好普通,腐皮係一般貨啦,話係咖喱但味道不辣的,整體OK啦,份量不多,感覺不值得這個價。(可能中環係咁?)菠蘿炒飯是比較好的,不算油膩,味道一樣係好standard,餐牌話少少辣但我覺得唔辣。服務就真係好一般。我地兩人share黎食,叫佢比多隻碗食麵,真係得隻碗,筷子都唔會比多一set你⋯ 啲 staff 可能好多附近熟客,打招呼好開心,或者無咩興趣理其他客。 埋單有得reg會員拎$10 coupon,但個system都有點麻煩。感覺有點overrated,應該試過一次夠了。
感覺有點overrated,應該試過一次夠了。