2024-04-09
首先食過Lubuds既中菜日菜都不錯,自然對呢間意菜很有期望星期六的下午同朋友黎慶祝生日。無訂位可以直接walk in。只做lunch set 分別為$168 兩道菜 & $208 三道菜。我點了burrata cheese salad & slow cooked wagyu beef cheek risotto。菜式雖然有burrata, lasagna, pasta, risotto 等等但其餘都吾似意式menu一見個沙律份量足,可惜個burrata cheese 係半個,我明白成本但我未見過一道菜係用半個burrata, 一係你做兩人份落一整個另外risotto 到了分量也足,牛面肉軟稔好味,整體不錯但絕不是意大利利水準Overall 我當普通西餐食是不錯, 但為食意菜就免了。可能係太古城大家覺得係香港人多所以迎合返本地口味,但我去得意大利餐廳就想食正宗的,不是localised Italian food。