2015-07-13 536 views
呢幾年尖咀同旺角都開咗好多"快閃"式小食店,之所以我會一心將佢哋統稱為快閃,皆因自己有種每次見到,都可能係最後一次見到ge感慨@@期期飲食雜誌都介紹新蒲點,香港地方細細但咩都轉得快,當你今日偶然見食過1間小食店覺得不錯,三兩個月後大多數間嘢已經被消失,有可能係因為食品質素麻麻,但更有可能,係因為香港人貪新忘舊~昨日行街利時經過見 Tokyo secret, 好似幾有特色,但睇落個menu 就知道其實一般,但媽媽有興趣,於是都試咗佢個冬之富士山~3.7北海道牛乳雪糕,個人而言太甜亦太膩,食咗第1啖已經覺得呢種濃味蓋過晒其他配料 ge 味道,至於特制藍苺醬,個色好chemical 唔太開胃,脆脆似係為點綴而點綴,成品同味道整體上都冇特色~唔值呢個價,媽媽食完都搖頭@@

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)