2017-06-24
聽講呢到好似幾出名,夜晚黎試下。舖頭出面有好多同明星既合照,即刻比好大期望佢,可能未到放工時間,等左一陣到就有位,座位不算多,但餐廳都寬敞,都唔會太逼既,開住個冷氣打邊爐都唔錯,環境都算舒服。服務員既態度還可以,而且因為唔多人住所以都好快食得。鮑魚鮮雞煲 ($398)雞煲可以揀辣定唔辣,再加辣醬,啱嗮同啲唔食辣既朋友一齊黎。等左大概5-7分鐘就有得食,都幾快手。鮑魚既份量都算幾多,都有大概6-7隻鮑魚。啲雞骨超級多,而且隻雞唔算大隻,攪到啲雞肉勁少..... 但係啲雞都算入味,而且都唔會好老,亦都算新鮮,比冰鮮雞惹味,但不夠滑。煲裡加埋不同香料,好似洋蔥同醬汁,但食完有少少口渴,要叫野飲。牛魔王 ($258) 食完雞煲唔夠飽,就叫個牛魔王。一碟有手切特級肥牛,美國牛肉粒,牛坑腩同牛肉丸,樣樣都有啲方便試食。個雞煲加左水,個湯本身都有啲味都變淡左,失望... 手切肥牛既脂肪比例啱啱好,厚度都啱啱好,都算新鮮,唔會好韌。牛肉粒同牛肉丸都有咬口,唔會好多根,也都可以,不過建議唔好煮太耐,因為好易老,就唔夠彈牙。鮮製菠蘿冰 ($30)杯野飲真係好大杯!食完雞煲口渴真係啱嗮!菠蘿好大粒,啲「水」
鮑魚鮮雞煲 ($398)
鮑魚既份量都算幾多,都有大概6-7隻鮑魚。
但食完有少少口渴,要叫野飲。
牛魔王 ($258)
鮮製菠蘿冰 ($30)
杯野飲真係好大杯!食完雞煲口渴真係啱嗮!菠蘿好大粒,啲「水」係七喜黎,而且加埋啲冰飲完真係好舒服。
冰凍檸檬茶 ($30)
杯野都係好大杯,係普通檸檬茶,檸檬茶唔會澀,甜甜地,一樣都係凍冰冰好舒服!
以價錢黎講其實我期望既會高啲,食物質素都係一般,可能多人去,所以食既時間有限,不過9:00後好似冰鮮雞煲有半價,都可以試試既。不過個人覺得只係普普通通,無驚喜,而且價錢稍貴,唔抵食,回頭率較低。