2019-09-22 2998 views
行過見到有韓國菜,上去試下!叫左個2人C餐,食完覺得唔似傳統韓國餐廳,似普通茶餐廳~食過一次唔會再食果D~送既前菜青瓜有少少辣味,很爽,無咩特別!翠玉瓜魚片,真係未試過在韓國菜食到嘅前菜,有D似茶餐廳炒翠玉瓜魚片,只係無炒味,都幾好食!泡菜韓國菜必食之一,但呢到嘅泡菜完全唔掂泡菜唔入味,雖然有唒九菜辣粉等配粉,但完全好像末發究酵咁,無酸味,在超巿買D平價泡菜都好食過佢芽菜同波菜,無咩特別選左LA牛仔骨,切得很薄既牛仔骨,有肉味,但骨連肉很少,如果兩位男仕食,未必夠飽!配上生菜自己包,剩得2款生菜,唔同某D韓國餐廳有多款菜,生菜有少少黃同爛,也無蒜頭給予!韓國拌飯,好像用飯㷛煮完放上去,完全無飯焦失望!個飯係配海鮮酱,因為之前食大部分配辣醬,所以覺得怪怪的~配菜可能無肉無泡菜,所以飯真係比較清淡口味!蛋包蝦真係幾好食,蝦有D膏,蛋也煎得香!帶子好大隻,所以、要多D時間燒!想食半刺身質地係無咩可能,因為帶子中間好涷,要燒好耐,已經變全熟!可惜了甜品係維記雪米糍服務方面,都有侍應生主動添水,不過埋單時,竟然侍應生口講價錢,唔拎單俾客睇先真係完全接受唔到先俾$後俾單
行過見到有韓國菜,上去試下!
叫左個2人C餐,食完覺得唔似傳統韓國餐廳,似普通茶餐廳~
食過一次唔會再食果D~

送既前菜
青瓜有少少辣味,很爽,無咩特別!
泡菜韓國菜必食之一,但呢到嘅泡菜完全唔掂

芽菜同波菜,無咩特別

韓國拌飯,好像用飯㷛煮完放上去,完全無飯焦
失望!
個飯係配海鮮酱,因為之前食大部分配辣醬,所以覺得怪怪的~
配菜可能無肉無泡菜,所以飯真係比較清淡口味!

蛋包蝦
真係幾好食,蝦有D膏,蛋也煎得香!

甜品係維記雪米糍
真係完全接受唔到先俾$後俾單