2020-08-06
叫左一個午市一人餐同四樣點心兩個人share。原本睇食評想食啲新式有造型既新點心,撞正懷舊主題😩 但好彩,點心好好食脆口,又香甜。後來再食半島既合桃酥,竟然半島既差左啲。腐皮卷厚身,蝦甜,脆口唔油,水準好高我對牛肉球無感,食左半粒,但彈牙都重莞茜同埋陳皮味蝦餃最正,最記得,咬落竟然似小籠包咁爆汁,一咬,吱左五蚊銀咁多既汁落枱。皮同餡都好高水準,攪笑既係我咁啱食正定點,點解蝦餃會咁多汁噴出黎。好食,但唔會嘩一聲,再黎會再叫。乳豬同叉燒都好食,後面個件唔係好記得係咩,新派野,上層係甜甜地陳皮啫喱,咬幾下吐返出黎。雪梨咩咩湯,似屋企煲既。無得別感覺。班件同啲配菜都炒到好香,好好味。魚肉彈牙牛肉都咬落軟身,幾好,但唔夠魚肉菜式個重出色,似煎完淋下汁既感覺。夠香口,但有少少油。落少啲油會覺得好啲香宮服務非常好,特別係斟茶好密,未試過咁關顧你杯茶既。食左呢次第一次,會一去再去,見識、試過既野唔多,都明食野好撞手神;暫時覺得非常驚艷,願意一去再去。
叫左一個午市一人餐同四樣點心兩個人share。
原本睇食評想食啲新式有造型既新點心,撞正懷舊主題😩
但好彩,點心好好食
脆口,又香甜。後來再食半島既合桃酥,竟然半島既差左啲。
腐皮卷厚身,蝦甜,脆口唔油,水準好高
我對牛肉球無感,食左半粒,但彈牙都重莞茜同埋陳皮味
好食,但唔會嘩一聲,再黎會再叫。
雪梨咩咩湯,似屋企煲既。無得別感覺。
班件同啲配菜都炒到好香,好好味。魚肉彈牙
夠香口,但有少少油。落少啲油會覺得好啲
香宮服務非常好,特別係斟茶好密,未試過咁關顧你杯茶既。