2018-07-23
今晚去食久違嘅日本菜 可以話係滿心期待 當然有御用日本菜鐵腳咀刁v伴我左右啦「丸十壽司日本食堂」開設係人流集中地 旺角朗豪坊前排嘅新開張優惠全單半價豬小姐就無緣品嚐 今晚正價品嚐 希望係值回票價首先講下環境 第一個感覺係個樓底好高 空間感大 和諧溫馨嘅木色做主調 感覺舒服刺身拼盤款式可以自選 分三 五 七款我地兩個就揀中間嘅五款 分別揀左三文魚 劍魚腩 海膽 帆立貝同埋赤貝刺身好新鮮 食得出天然鮮味 係靚野兩款魚類刺身相當肥美 魚油脂香濃 味道回甘海膽清甜水潤不腥 質感幼滑款款都新鮮味美卷物叫左吉列蠔忌廉芝士牛油果卷炸蠔溫度夠熱夠脆口 同cream cheese 牛油果味道好夾 係好清新 有創意嘅卷物再上自家製玉子燒 每件玉子燒都夠哂厚身 食落軟綿綿熱呼呼 魚類擁有豐富蛋白質 要攝取一下西京比目魚用味醂醃過再燒 魚肉香甜嫩滑 唔需要點蛋黃醬已相當夠味鰻魚串燒微焦富燒汁嘅甜 質感軟腍而無太多碎魚骨 可以話係啖啖肉鐵板牛肉壽司漢堡係好有噱頭嘅米漢堡用醬油燒過嘅精製米粒粒分明帶嚼勁 惹味米飯夾住板燒牛肉 生菜 沙律醬 芝士 足料驚喜飽肚又好味鍋燒烏冬係豬小姐最愛嘅澱粉質用嘅係彈牙嘅讚歧烏冬
「丸十壽司日本食堂」開設係人流集中地 旺角朗豪坊
前排嘅新開張優惠全單半價豬小姐就無緣品嚐 今晚正價品嚐 希望係值回票價 首先講下環境 第一個感覺係個樓底好高 空間感大 和諧溫馨嘅木色做主調 感覺舒服
刺身好新鮮 食得出天然鮮味 係靚野
海膽清甜水潤不腥 質感幼滑
款款都新鮮味美
魚類擁有豐富蛋白質 要攝取一下
用嘅係彈牙嘅讚歧烏冬 配料有蝦天婦羅 金菇 蟹棒 冬菇 海帶 溫泉蛋
湯底清甜 份量亦都唔少 係性價比相當高嘅麵食
賣相吸引 感覺好玩 將溫熱嘅牛奶慢慢倒入已放滿抹茶冰粒嘅玻璃杯入面