2023-08-24 175 views
🎖️暖心法國菜小店.食法國嘢唔一定要去大餐廳,有時小店都會比到意外驚喜你💕今次黎呢間位於中上環樓梯小巷既一間小店,🐡🐡食完即刻話要約朋友再黎❤️.頭盤小食叫左蟹肉波波😋呢個波波平時係印度菜係加印度香料水去食嘅,今次就裝滿淡淡香料味既蟹肉,非常滿足☺️.講返我最鍾意食嘅主菜🤩慢煮湛江雞一次試晒兩個部位:有雞胸同雞髀肉包住雞慕絲,再配蠔豉汁😍好少係西餐食到蠔豉,濃厚蠔豉醬昇華左個雞味🤤雞胸非常滑,唔講以為都係雞髀,老人家我特別鐘意軟淋淋既雞慕絲❤️配菜係好多唔同既菇、唯一唔太喜歡就係個粉紅酸菇🙈另一個主菜係鵝肉,又係分咗兩個部位:一個就係鵝胸非常之淋同軟滑,一個就係鵝髀肉炸波波,我地自覺好快口食架別,但個外皮就應該比啲鵝油整淋左😂😂.本身諗住食完去食附近既仙草冰🤣🤣不過個店員充滿熱誠咁介紹佢哋既甜品,我地都忍唔住叫埋個菊花雪糕配茶芝士蛋糕☺️第一啖就愛上左呢個好香菊花味既雪糕😍配埋佢既脆脆食唔會過甜,仲帶出左菊花既香,相比之下個芝士蛋糕就平淡左啲😂但為左個雪糕下次黎都一定會再叫😝.#fatfat4ever_中環 #fatfat4ever_上環 #fatfat4ever
🎖️暖心法國菜小店