2016-12-04
一行三人 今晚好想食韓國料理知道chibee係尖沙咀都有分店唔洗揀, 因為之前食過CWB果間覺得好味, 今次一於推介比朋友試試所以即刻打去睇下有無得BOOK位結果韓妹回覆,要WALKIN 無得BOOK 嘅.可能平日, 好彩地唔需要等位. 入得!餐牌非常簡單, 只有一版紙. 可惜只有韓文同由韓式英文菜名..基本上, 無食開又或者唔查下,真係唔會知食什麼。(分別有炸雞, 年糕, 小食, 湯類)來來 先飲啖生啤先非常夠凍 又易入口 不錯但可惜$55 只得380ml 到喉唔到肺貴左啲又細杯左啲咁喇個人偏愛pesto 所以點左Basil pesto cream chicken無骨原味炸雞加小量調味香草配Basil pesto cream sauce外脆內滑 沾上pesto sauce除左調味仲即時感覺無咁熱氣再加上窩心設計, 用candle令醬汁保持溫度, 令食物到最後都不失水準**份量都唔少 三至四人食 剛好Royal palace teokbokgi 韓式粉絲湯年糕甜甜地嘅湯底, 彈牙粉絲, 煙韌年糕 加上少量牛肉碎, 好味道最後一道, CHIBEE noodle大家都以為係韓式撈麵但原來係
知道chibee係尖沙咀都有分店
唔洗揀, 因為之前食過CWB果間覺得好味,
今次一於推介比朋友試試
所以即刻打去睇下有無得BOOK位
結果韓妹回覆,要WALKIN 無得BOOK 嘅.
可能平日, 好彩地唔需要等位. 入得! 餐牌非常簡單, 只有一版紙.
可惜只有韓文同由韓式英文菜名.. 基本上, 無食開又或者唔查下,
真係唔會知食什麼。
(分別有炸雞, 年糕, 小食, 湯類)
來來 先飲啖生啤先非常夠凍 又易入口 不錯 但可惜$55 只得380ml 到喉唔到肺
貴左啲又細杯左啲咁喇
個人偏愛pesto 所以點左Basil pesto cream chicken無骨原味 炸雞加小量調味香草
配Basil pesto cream sauce
外脆內滑 沾上pesto sauce
除左調味仲即時感覺無咁熱氣
再加上窩心設計, 用candle令醬汁保持溫度,
令食物到最後都不失水準
**份量都唔少 三至四人食 剛好
Royal palace teokbokgi 韓式粉絲湯年糕 甜甜地嘅湯底, 彈牙粉絲, 煙韌年糕
加上少量牛肉碎, 好味道
最後一道, CHIBEE noodle大家都以為係韓式撈麵 但原來係煲仔裝住嘅餐肉芝士公仔面
餐肉可以比多一片囉..太少喇
不過麵質好彈牙,湯底濃而不咸
少食公仔麵嘅我都夾左幾次黎食 不錯嘅一個晚餐