2010-12-21 13 views
去完happy hour,知道朋友仔喜歡嗜辣,book了吃川菜.剛好東亞信用卡做promo四人餐50% off真係好lucky呢,hehee~賣相精美,味道一流.涼拌青瓜十分爽脆~粉皮滑漏漏,醉雞酒味重得狠!我地幾人狂風掃落葉般很快就吃光光啊,呵呵~相機唔聽話無電了.....之後用iPhone拍得很暗,光度不足,請見諒><)呢款很不濟.愛吃蟹粉的我覺得這蟹粉很沒趣,淡出個鳥來...而粉絲本身無味的,就好似把一糰野放入口then食落肚無感覺囉,惟一可取的是賣相幾得...蝦身爽脆鮮美,份量十足味道濃~送酒一流啊!個名好趣怪(碟野同大漠有咩關係呢lol)都係好重味道的菜色,我想用來扒飯應該不錯吧這個生菜超清爽,配上肉碎減小油膩感.真的好好吃~最後仲有甜品紅豆糕,但張相真係黑到無朋友,都係唔post出黎lu~Overall,慶祝生日的氣氛是不錯的.鍾意濃口味的朋友應該會喜歡這裡,但食完要預左回家狂灌冰水的心理準備,因為味精真係下得十級重手,口渴得狠呢><
真係好lucky呢,hehee~

頭盤一堆

大閘蟹蟹粉撈粉絲

鐵板蝦球

蝦身爽脆鮮美,份量十足味道濃~送酒一流啊!
大漠牛柳

生菜包

這個生菜超清爽,配上肉碎減小油膩感.真的好好吃~

2010-12-16
Celebration