2023-12-06
好味指數😋😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗同媽媽去尖沙咀食晚餐,見到呢間新開嘅樓上餐廳評價唔錯環境又幾舒服,就嚟試吓。餐廳有室內同戶外嘅位,其實呢個天氣坐戶外就最舒服,不過唔知媽媽怕唔怕吹風,都係坐咗室內。🍴椒鹽蛋白茶樹菇($98)呢個小食估唔到有咁大盤,茶樹菇外面包住薄薄嘅炸粉,中間有辣粉,加埋炸粉上嘅椒鹽非常惹味,咬落去好香脆,上面有火箭菜,呢款小食最啱happy hour 飲嘢吹水食!🍴芝士條條蒜蓉包($68)有4大條蒜蓉包,芝士嘅鹹香加埋蒜蓉味本身已經好好味,中間仲有龍蝦汁,個汁好厚龍蝦味好濃郁,絕對啱晒我呢個濃味寶寶嘅口味!🍴香煎石斑柳扒墨魚麵($138)石斑柳嘅魚皮煎到好香脆,魚肉好滑,墨魚麵好 glossy,煮到al dente,味道濃郁,加埋蘆筍、雜菇,濃味同清新度好 balance,好味! 🍴牛油果檸檬汁大蝦酸種麵包($98)我自己好鍾意食酸種麵包,因為比較普通麵包更多營養同健康D,見到呢度有,就試吓!嚟到份量都幾多,上面舖滿大蝦,仲有火箭菜、番茄、玫瑰花瓣同埋牛油果醬,因為有檸檬汁,所以感覺好清新唔會膩,大蝦醃到好惹味,蝦肉爽口,酸種麵包外皮好脆,中間有彈
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗
🍴椒鹽蛋白茶樹菇($98)
🍴芝士條條蒜蓉包($68)
🍴香煎石斑柳扒墨魚麵($138)
🍴牛油果檸檬汁大蝦酸種麵包($98)
我自己好鍾意食酸種麵包,因為比較普通麵包更多營養同健康D,見到呢度有,就試吓!嚟到份量都幾多,上面舖滿大蝦,仲有火箭菜、番茄、玫瑰花瓣同埋牛油果醬,因為有檸檬汁,所以感覺好清新唔會膩,大蝦醃到好惹味,蝦肉爽口,酸種麵包外皮好脆,中間有彈性又濕潤,正!
🍴菠蘿桂花烏龍粉紅岩鹽奶蓋($68)
粉紅岩鹽奶蓋好滑好綿密,鹹度奶味啱啱好,桂花烏龍同菠蘿味好夾,仲有菠蘿肉,上面嘅菠蘿乾都好好食,係清爽類飲品~
平日夜晚戶外位置full booking,如果想坐戶外,book 位時記得要講!裝修係暗黑復古型格設計,戶外有用餐區,內外環境都好舒服,店員好 friendly,下次可以同朋友嚟飲嘢食飯呢~