2021-02-05 615 views
今日男友帶我去屯門間咖啡店 「隱啡」,假日下午時段都幾多人等位,但多數會唔等,轉外賣咖啡,我地等左15mins就可以入座,都唔算好耐,仲可以坐底試埋d蛋糕。homemade 多份暖心嘅感覺,估唔到賣相都好吸引。暗黑系-凍牛奶咖啡特別用左食用級竹炭,有助吸附身體雜質,幫助身體排毒,而且不含糖,加入咖啡度,除左好型格,仲對身體有好處。加左牛奶令咖啡更香更滑,也順喉易入口,係種幾溫和的味道,少飲咖啡嘅我都接受到。菠蘿反轉蛋糕估唔到焗熱左,外面微脆內裡鬆軟,有菠蘿酸酸甜甜嘅味,每啖都咬到菠蘿一絲絲的肉,而且個蛋糕好特別,唔係度度有,比較少見。抹茶麻薯卷蛋抹茶味偏淡,顏色也偏深,麻薯唔夠煙韌,似糯米團咁軟,太痴口,但卷蛋口感不錯,中間的cream也香滑,甜度唔高,食完唔膩。薑汁紅糖牛奶熱咖啡入口溫熱,薑味幾重,飲完個陣熱度由口慢慢落到肚,完全feel到的溫暖感,仲有紅糖香甜,咖啡酸度較高,味道係個種好易入口。

暗黑系-凍牛奶咖啡

菠蘿反轉蛋糕

抹茶麻薯卷蛋

薑汁紅糖牛奶熱咖啡

2021-01-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)