2022-08-21
香港好食嘅burger何其多,但係食黎食去肥妹仔都搵唔到心目中覺得最好食嘅一間。但係今日,肥妹仔終於可以好驕傲同好大聲講出嚟:我終於搵到啦!呢一間burger店係肥妹仔嘅朋友推介!今日星期六放假,所以肥妹仔一早就去咗鰂魚涌呢一間漢堡小食店度覓食!肥妹仔同肥家姐分別每人揀咗兩個漢堡,第一個係特選美國牛肉漢堡,第二個係西檸雞寶,食完真係返唔到轉頭,食唔番大型連鎖店或者其他舖頭嘅burger了。特選美國牛肉漢堡 $78+ 20佢嘅牛肉調味唔重,肉味超級香濃,咬落去肉汁係爆出嚟,嚇死人!再加上佢個包用咗牛油然後輕輕煎香,牛油香甜再加上車打芝士同好甜嘅焦糖洋蔥,唔好食都難!加埋牛油果,生菜,蕃茄等配料,本身已經唔肥膩嘅牛肉漢堡增添一種清新嘅氣息,簡直就係完美。西檸雞堡 $68+20呢一個雞堡又係冇得輸!先講佢嘅雞扒,真係超級好嫩滑,外皮炸到脆卜卜,就食佢塊雞扒已經頂唔順!而且配埋好fresh嘅西檸醬,食到高潮呀!蒜香炸雞翼 $35其實炸雞翼好難唔好食,但係令人覺得驚嘆嘅地方係佢嘅雞翼好大隻之餘,個外皮一啲都唔厚粉,蒜香味勁濃!炸薯條今餐嘅炸薯條份量多到驚人,冇乜好講,真係勝在夠新鮮同埋係粗薯,熱
特選美國牛肉漢堡 $78+ 20
西檸雞堡 $68+20
蒜香炸雞翼 $35
炸薯條
今餐嘅炸薯條份量多到驚人,冇乜好講,真係勝在夠新鮮同埋係粗薯,熱辣辣點會難食?
田園沙律 $40
本身呢一個沙律只係令肥妹仔同肥家姐嘅良心好過啲,點知食埋又係令人地好驚嘆!沙律菜好新鮮,夠乾爽,加埋沙律dressing同埋佢好特別配上紅番石榴粒,好好食!