聖誕長假期無特別節目,特登慕名而來。渲染自小女子娘親嘅愛好,我都中意飲茶,以至飲珍珠奶茶都對茶味呢一part有頗高要求。店家一樽樽茶葉sample放起收銀旁邊,可見佢地對自己嘅茶葉相當有信心。我一去到就主攻伯爵茶葉,sample入面有一點點藍色嘅花,傳出好真嘅伯爵香氣,所以我都無8掛其他茶葉,直接就走去落單:伯爵奶茶 少冰少甜茶濃加珍珠(+$5 requested黑珍珠only)因為佢係用茶葉即叫即沖 所以就算我前面並無其他order, 等待嘅時間都較為耐。其間我望到poster 有伯爵茶軟雪糕($22),問準首領後就要左支試下。雪糕茶味香濃,甜度適當,味道泥講係高分嘅,但敗筆於質地過油,無左食雪糕嗰份 爽 嘅感覺。我就唔會再買🙃。到到我杯茶到手 出品夠大杯 雖然落單時要求少冰,仍稍嫌冰量過少,冰量有如 天仁 嘅「去冰」程度。所以下次我唔會要求少冰嚕。珍珠方面 珍珠係𡁻得耐會溶嘅安心珍珠,夠煙韌亦夠軟糯,口感同 天仁 相似,但味道稍嫌清淡,無 天仁 所擁有嘅黑糖優勢;茶味方面 口感濃厚,濃度同甜度都令人十分滿意,呑咽過後口腔內仍有突出嘅伯爵茶香逗留,比 貢茶 那薄薄稀稀的雷格奶茶出色甚
聖誕長假期無特別節目,特登慕名而來。

珍珠方面 珍珠係𡁻得耐會溶嘅安心珍珠,夠煙韌亦夠軟糯,口感同 天仁 相似,但味道稍嫌清淡,無 天仁 所擁有嘅黑糖優勢;茶味方面 口感濃厚,濃度同甜度都令人十分滿意,呑咽過後口腔內仍有突出嘅伯爵茶香逗留,比 貢茶 那薄薄稀稀的雷格奶茶出色甚許,亦更比西式餐廳的伯爵茶包加奶的成品贏9條街。係我暫時榜首嘅伯爵奶茶
同我一樣係伯爵茶粉絲嘅你 值得一試啊!
2017-12-29
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea