成日聽見有人推呢一間位於尖沙咀嘅Coffee shop,話呢度嘅Tiramisu好好食,見呢幾日得閒就一於同朋友仔去試吓!tiramisu🍰朋友話好嘅tiramisu最緊要做到三樣嘢: cream要夠滑,蛋糕底唔可以濕,咖啡味同酒味要夠出唔可以得個甜字。呢度嘅tiramisu做到前面兩,略嫌佢咖啡味唔夠出,但係喺香港來講都算係十分高質㗎喇!尤其欣賞佢個嗰層cream好圓好滑,簡直食到停唔到口呀!牛油果多士🥑呢個牛油果多士都不錯,牛油果軟淋淋,好creamy,下邊嗰層多士係好硬身嘅包,類似係法包嘅質地,但係咬下咬下又幾過癮,慢慢會嚼到一陣麥味,上面加少許牛油果就會更加好味!其實個人比較喜歡食呢種比較「粗糙」既麵包!呢個好啱我口味😆

tiramisu🍰
尤其欣賞佢個嗰層cream好圓好滑,簡直食到停唔到口呀!

牛油果多士🥑