2019-09-23 223 views
之前有食過舊同事既散水餅, 食完之後好食到想encore, 特登問佢係邊間, 今日特意去買幾件tart 自私食小店一出上環站之後行兩條街就係, 夠哂方便。 店入面好光鮮, 仲有個工場係入面, 證明材料夠哂新鮮。先前我就打電話落左order , 分別揀左黑芝麻抺茶撻, 香橙伯爵茶撻, 法式咖啡忌廉布丁撻, 以及覆盆子巧克力撻。一去到 講番個order number 馬上拎得, 包裝好精致, 而且每個撻更加係獨立包裝, 分別送比唔同人都得。香橙伯爵茶撻, 曲奇餅底, mousse 較為似橙味多過伯爵茶味, 但係都食到淡淡伯爵茶既清香, 味道甘甜, 加埋酸酸甜甜既橙蓉, 好清新好好味黑芝麻抺茶: 抺茶味濃, 但冇搶走芝麻香味, 兩者夾得岩岩好 .整體感覺好creamy .抺茶控必點 覆盆子巧克力撻濃濃既朱古力味偶爾搭上覆盆子既酸甜, 可意中和朱古力太甜膩感, 但本人超級中意朱古力, 所以tart 較甜, 對我黎講都覺得好好味, 嗜甜的可以試一試。法式咖啡忌廉布丁撻係我最喜歡的, 咖啡味完全唔苦, 好香醇。加埋微微烤焦既焦糖, 可以再買多幾個食。衷心推介!雖然呢間係貴左d, around $3

小店一出上環站之後行兩條街就係, 夠哂方便。
店入面好光鮮, 仲有個工場係入面, 證明材料夠哂新鮮。

覆盆子巧克力撻

雖然呢間係貴左d, around $38~$45一個, 可以買到一杯咖啡既價錢, 但偶爾食獎勵下自己是必要的。

2019-09-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
  • 法式咖啡忌廉布丁撻