2016-03-19
今日路經此地有緣試了一次餐廳外帶,餐上的款式不少~最後決定簡單一D,試左個鮮茄牛肉粒少飯,加個羅宋湯上到OFFICE 坐下一打開~真係個心都離一離呀~好難相信眼前的事實鮮茄牛肉粒少飯 - 鮮茄牛肉粒,見到一大盒的漿汁,當中搵唔到半件鮮茄,用心細搵就發現唔到廿小塊,每塊有半隻尾指指頭大般的牛肉粒,仲有一D配菜...入口啖而無味,唔知以為係病人用餐...因知自己一向唔好食飯,所以再三叮囑要少飯,居然都有呢個份量.會太過份嗎?!羅宋湯 - 一打開碗蓋更覺驚訝~淡紅色的水面浮著3,5,7片的洋蔥片,試飲一淡,感覺就好似飲老麥茄汁加水的味况~實在難以再試第二啖,終於...為左自己的胃子~要做出少少浪費其實我明明喺職員餐廳買,係有比錢買正常餐的啊~..總括黎講..算係見識過佢的出品~可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步
最後決定簡單一D,試左個鮮茄牛肉粒少飯,加個羅宋湯
其實我明明喺職員餐廳買,係有比錢買正常餐的啊~..