行開九龍城,諗起之前bookmark咗豪華餅店,想試吓佢哋嘅蛋撻。原來有酥皮同曲奇皮,一於兩款都試晒啦!-▪️酥皮蛋撻$10▫️曲奇皮蛋撻$10-餅店以酥皮蛋撻聞名,而發哥捧場嘅係合桃蛋糕。當日去到唔見發哥,不過亦無咩人龍,所以買蛋撻都唔使等好耐。-見唔少人話員工態度麻麻,可能因為一早諗定要食蛋撻,直接叫「唔該,酥皮、曲奇各一吖」對應嘅態度又唔覺得有咩問題。本身仲話無晒曲奇皮,店員睇到仲有一隻,嗰吓心入面仲講咗句Lucky🤪只不過呢度嘅蛋撻係貴咗啲。-🥢兩隻蛋撻望落都靚靚仔仔,蛋漿貼邊,無甩皮,拎上手亦暖暖哋。酥皮鬆脆,據聞好似有64層;曲奇皮紮實,蛋漿偏甜,兩三啖就食咗隻。未去到要發哥咁每個星期要捧場,不過試一次都ok。-將於2022年10月1號結業-

▪️酥皮蛋撻$10
▫️曲奇皮蛋撻$10