2020-01-16
又到新年, 正當煩惱緊要買啲乜嘢禮物畀親朋戚友, 作為本土香港人, 梗係要 搵返本地出產, 支持小店。今次畀我見到mr. rich bakery 的曲奇餅, 淨係睇個罐已經勁吸引,勁夢幻又華麗嘅兔仔包裝, 已經吸引到不少少女, 精緻高雅嘅包裝, 買黎送畀長輩又大方又得體。 魔術兔5 mix香港手信曲奇 今次買咗個盒曲奇 係魔術兔5 mix香港手信曲奇, 話明5mix當然有五種味道, 分別係紫薯香芋、升級抹茶拿鐵、比利時巧克力、 紐西蘭奶油與及香濃咖啡。 一聽曲奇嘅取名就知道 Mr rich bakery從取料就已經非常嚴格。 抹茶粉係來自日本,奶油係來自紐西蘭,巧克力係來自比利時, 原材料健康天然, 唔怪之得每塊曲奇食落去嘅味道都非常香醇, 令人驚艷。 曲奇size一口一個剛剛好。 至於味道, 比利時巧克力帶有香濃的朱古力香氣, 紫薯香芋亦都食得到紫薯同鄉玩多層次嘅滋味。 香濃咖啡曲奇,咖啡味特濃 , 讓人有眼前一亮的感覺 。紐西蘭奶油 一咬落去相當鬆化質感細膩, 食完一塊之後仲想食。 至於日本抹茶曲奇, 食後仲留有餘韻。 五款曲奇都做得相當出色, 更加可以放心買其他款式畀
魔術兔5 mix香港手信曲奇
今次買咗個盒曲奇 係魔術兔5 mix香港手信曲奇,
五款曲奇都做得相當出色, 更加可以放心買其他款式畀長輩, 例如巧克力杏仁酥,芝麻杏仁酥及香芋紫薯酥等等。 上網睇完 評論, 完全明白為何韓國人咁喜歡 黎mr rich bakery買手信啦。