2010-03-31
之前有個朋友send咗條link比我, 話睇到呢間嘢啲餅好正, 睇咗食評好多人好好味, 有啲話住附近好多年, 成日食, 又話好食過 "Jexxy" 嘅曲奇...好啦, 20/3 (Sat) 去開太子花園行, 咪同BF去買嚟試囉, $62/lb or $31/0.5lb, 諗住買1lb㗎, 分啲比同事食都好, 好彩...後來諗吓試咗先就要半磅, 叫姐姐每樣要啲, 佢話半磅每樣要啲只能每樣得一塊, ok啦, 志在試吓啫買完滿心歡喜拆開包裝嚟食, 嘩....出事啦!!!!! 好似小時候細細個在舊式差差餅店賣嗰啲一舊粉嘅曲奇, 食完個口只得粉, 牛油曲奇? 點解冇牛油味嘅, 健康曲奇?? 嗰啲寫食評嘅人, 係咪槍手? 定係我唔like食粉嘅曲奇...我真係唔明其他食客的感覺佢仲有啲立體蛋糕, 要成$170/lb, 仲諗住訂個比姨甥女生日, 而家唔洗諗啦, 對佢都冇乜信心