~番茄濃湯生牛肉湯河粉($38)🍅嗰陣天氣咁啱仲凍凍地❄️,食碗熱辣辣嘅粉麵就最舒服啦😌。之前堂食試過佢哋嘅招牌牛骨湯🐮,今次就試吓個蕃茄濃湯🥫。雖然個湯唔算係特別濃郁嗰隻,但我反而覺得冇咁滯口幾好食🤤。生牛肉食落去唔會太韌🥩,而且以呢個價錢來講,份量都算係多🤩。而且啲河粉非常多😂正常女仔叫一個餸再少粉都會夠飽👧🏻。✨呢個餐真係超平,又好食👍🏻。晏晝好難搵到啲餐係$40內仲要包嘢飲(熱柑桔蜜)🤑。雖然我叫咗咖啡加咗兩蚊☕️,但都係啱啱好$40😎。所以通常諗唔到食咩就會去幫襯😙。而且呢間餐廳好有心思,無論係堂食或者外賣都會送上一支酒精搓手液🦠。 所以我都儲埋唔少佢哋嘅酒精搓手液🤪。雖然佢而家冇以前咁平😌,冇得叫單餸,但叫雙餸都係$46左右🧐。大家下次去深水埗諗唔到食咩都不妨去試吓。
~番茄濃湯生牛肉湯河粉($38)🍅

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)