2018-10-07
☆意大利懷舊西餐☆係openrice 得獎餐廳💛最優秀意大利菜餐廳開飯熱店👏👏又真係好好食 weekday 夜晚都全場爆滿 如果嚟食記住要訂位啊!🍎香煎法國鵝肝蘋果沙律$138鵝肝煎得外脆內軟 外皮煎得香脆 內面keep到生生地 係最理想嘅鵝肝狀態 味道完美👍上面灑左啲蘋果汁 份外開胃😍而且份量夠大舊 薄切 加強口感。鵝肝多士隔離有一堆蘋果粒炒熱左 好清新香甜 👍🦐香煎老虎蝦配龍蝦汁意大利飯$148虎蝦新鮮 蝦肉口感結實彈牙 龍蝦汁濃稠 味道濃郁 就好似濃縮左嘅龍蝦咁 意大利飯粒好大粒 口感煙韌豐富 🐮美國特級肉眼扒12安士$298肉眼扒好大塊 但係煎得唔夠靚冇咩色澤 本身塊扒冇咩肉味 而且比較多筋所以有啲韌 對比起其他菜式真係有啲失色🧀黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心Pizza 6吋 $108得獎作品黑松露pizza👏👏名不虛傳 見到幾乎每一台都會叫呢個 黑松露真係好香 pizza 外面灑滿芝士再焗所以好脆 鹹鹹香香 入面夾滿黑松露醬 本身個Pizza有啲乾 記住要點自家製提子果醋 味道清新 同黑松露味超夾!朱古力心太軟$58又係我最鍾意嘅心太軟♥️真係好流心🤤個朱古力醬煮得稀所以一切落
🍎香煎法國鵝肝蘋果沙律$138
🦐香煎老虎蝦配龍蝦汁意大利飯$148
🐮美國特級肉眼扒12安士$298
🧀黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心Pizza 6吋 $108
朱古力心太軟$58
又係我最鍾意嘅心太軟♥️真係好流心🤤個朱古力醬煮得稀所以一切落去就好流心 都好有朱古力味 👍蛋糕質感比較軟身 😇雲呢拿雪糕重雲呢拿味 唔會得個甜字♥️
金船長疏乎厘$58
有得揀 薑味 朱古力味 橙味 原味 ,我就要左原味。真係做到疏乎厘個種口感 入面超香蛋白味 軟綿綿好似食緊舊雲咁 ☁️不過食到底有啲砂糖墜咗落去所以有啲甜~