2014-06-24 1965 views
今日夜晚去左藏戶概念館晚餐,因為一心想食刺身。去到啦,咁間野門口有個booth,隔離遠少少就有個架,上面放左menu,咁我同男友就即刻揭個menu睇下有咩啱食。本大menu入面夾左張寫住啲定食嘅細menu,我見有刺身飯,就話ok之後跟個waitress入座。之後叫嘢食,個waitress話無刺身飯,嗰個menu係for lunch嘅,咁算啦,散叫(但menu無寫係lunch/供應時間)。我叫左兩件刺身+冷烏冬,男友叫左個安格牛湯烏冬,加埋around$17x (另加一),味道就一般啦,無咩特別。之後食到七七八八,其中一個waiter拎本menu過嚟問我哋有無食物想追加?我話無,因為覺得味道普通。點知佢話每人最低消費未計加一要$120up,我同男友完全唔知情。之後男友問邊到有寫,佢話門口。其實佢真係有寫,寫左喺個booth左上角,但嗰個位咁啱反光,除非你行到好埋,否則唔會睇到上面寫咩。同埋我哋埋單走人後見有幾個女人同我哋一樣都係睇完menu就衝入去,根本唔會留意嗰張告示仔,而個waiteress亦唔會提你。當然,我同男友都有唔啱,只係想提大家日後去餐廳食嘢要望多幾望先好入。最慘係間嘢食物
今日夜晚去左藏戶概念館晚餐,因為一心想食刺身
同埋我哋埋單走人後見有幾個女人同我哋一樣都係睇完menu就衝入去,根本唔會留意嗰張告示仔,而個waiteress亦唔會提你。當然,我同男友都有唔啱,只係想提大家日後去餐廳食嘢要望多幾望先好入。最慘係間嘢食物質素一般,你話好食嗌多兩樣就無所謂姐。。。
2014-05-24
$120 (Dinner)