今次嚟到屯門vcity嘅pizzaexpress,環境唔錯,用咗淺藍色做餐廳嘅主題,感覺都幾fresh,都幾適合朋友聚會同埋情侶嚟食飯。意式焗肉丸。呢個肉丸都唔錯嘅,伴著茄汁咁食,而且入面都幾有肉汁,再加上特別嘅係有個小麵包包住粒肉丸嚟食,麵包都係鬆脆可口。海鮮披薩。呢個披薩同我認知中嘅披薩唔係好同,成個都係白色嘅,雖然材料好充足,有蝦有蜆有青口有魷魚,但唔知點解食落個滿足感欠奉,你當係好似食緊個冇架哩汁嘅印度薄餅,上面再放啲海鮮噉樣,我就麻麻地呢個披薩喇。北京填鴨披薩。呢個非常之推薦。有時候食fusion菜如果整得唔好都幾災難性嘅,尤其是好似披薩同北京烤鴨噉樣,就噉睇好似大纜都扯唔埋。不過佢哋嘅味道又出奇地匹配。北京烤鴨食落好香,再配上一啲燒烤醬,薑蔥同埋青瓜粒,感覺就完全食緊北京填鴨噉樣,不過係以披薩嘅形式上碟,我對呢味菜非常滿意。總括而言,北京烤鴨披薩好食,環境又企理,係一間可以encore嘅餐廳。

意式焗肉丸。

海鮮披薩。