2017-02-27
知道肥仔最鍾意食燒腩仔, 就帶佢嚟我最鍾意食嘅呢間性價比極其高嘅自家製明爐燒味!呢度嘅燒肉全部係燒腩, 選用咗最靚嘅部位 (即係嗰種皮-肥肉-肉-肥肉-肉嘅部位), 燒到豬皮又脆又金黃。正因為係最靚嘅腩仔部分,肥瘦均勻, 油脂分佈好靚,肉都唔會嚡口。醃製得夠味,內肉唔太鹹。佢食完話有利苑既質素, 但係利苑就會切走咗內肉。 最最最重要嘅分別就係利苑百幾蚊得嗰幾件燒腩,呢到50蚊有好多餸嘅燒腩鹹蛋飯,仲連湯同嘢飲。份量好大,兩個人都夠食。 湯就真係比較多味精啦,但呢度嘅奶茶茶香奶滑,沖得都好唔錯嫁!食完呢個咁滿足嘅肥仔午餐之後,我哋兩個就去咗做gym... 扮下嘢都要減返啲卡路里嘅。 做完幾個鐘頭gym,焗完桑拿,沖埋個靚涼...快活不知時日過,原來十點幾啦!周圍餐廳都關左門, 決定又再返嚟潮州冷食埋野先走。 晚餐時份我又有另外一啲foodie推介。 另一樣極推介餸菜係燒汁茄子牛仔骨煲。 佢食完話個燒汁真係不得了, 隱世茶餐廳呀!個沙嗲肥牛粉絲煲就一般般啦, 不過肥仔鍾意食肥牛,就有得佢叫啦😉 見到佢咁鍾意食我推介嘅嘢食,原來都會有幸福既感覺嫁<3 食完之後去左公園傾計...邊個咁
晚餐時份我又有另外一啲foodie推介。
食完之後去左公園傾計...邊個咁大膽仲咁衰整到my boy 喊/.\ 同佢死過.\ /.