2019-07-13 915 views
由東涌行咗三個鐘入梅窩,係酷熱天氣警告下,抵達目的地第一件事梗係醫肚!我地揀咗呢間冰室,乾淨光猛,座位亦多。我點咗牛腩米粉茶餐,有多士,煎蛋同火腿!首先講吓個多士,佢係冇飛邊架!宜家有幾可食到冇飛邊既多士,啲牛油唔算香,但多士都係咁上下啦。至於個蛋煎得啱啱好,外脆內流心,正呀!不得不讚就係個牛腩米粉,果然係秘製,我冇諗過冰室居然會有咁出色既牛腩,首先啲腩肉係炆得非常林同入味,啲筋仲正,入口即林,但又保留到膠質感覺,好好味!友人另外仲叫咗餐蛋麵,我就冇試,但佢話好好味,完全食返舊時既味道咁!仲有離島真係特別悠閒,冰室居然可以得耐,真係令我有衝動係梅窩住吓!食物唔需要花巧,最簡單,尋回傳統既味道就係正!

食物唔需要花巧,最簡單,尋回傳統既味道就係正!