一向鍾意食魚嘅我當然唔會錯過酸菜魚啦,今日到九龍灣探朋友,當然捉埋佢哋一齊來品嚐下呢間舖,因為之前都有聽過同事話佢啲嘢好食。我地三個人所以只係叫左個酸菜魚同兩個餸,好彩唔係叫得太多,原來佢哋碟頭都唔細!先來重頭戲酸菜魚,未上枱已經聞到香味,大家即刻急不及待起筷了,魚肉好滑好鮮味,吸收左酸菜同湯汁,入口更豐富,湯味道啱啱好,不會太酸或太麻,餸飯都一流。再來個菠蘿咕嚕肉,嘩,造型好靚,估唔到呢間平平凡凡嘅餐廳,大廚都咁有心思,值得一讚! 呢個菜菠蘿係新鮮嘅,所以好清甜,咕嚕肉係玻璃皮包住,外面脆口,肉仲好淋好juicy, 好食!最後仲有個黃金涼瓜,涼瓜外皮炸到好鬆脆仲有好香咸蛋黃味,涼瓜本身不太苦,甘甘地,但入口係爽脆,口感好得意,外面咸香鬆脆,裡面清爽帶甘,值得一試呀!

1983 views