2024-10-09
今日收工約咗舊同事去屯門市廣場買嘢,之後就去炑八韓烤食晚餐🍹🥩🥗。以前我哋經常去,因為覺得佢嘅性價比高,食物好味,服務又唔錯。每次食飯,店員見到我哋烤肉嘅時候手忙腳亂,仲會過來幫忙,仲會主動添加前菜,真係好貼心!👍韓式燒烤「大八爪魚🐙」. 八爪魚本身的鮮味非常濃郁肉質又唔硬,非常好味😋「外裙肉」一上桌,我就覺得牛肉的色澤很吸引人👍。再加上醬料的風味,真係唔錯😋!入口時微微帶點甜鹹,仲有一點微辣,燒好之後特別滋味。根本不需要搭配韓式燒烤醬,每一口都充滿了層次感,食後讓人回味無窮!燒韓式紅蝦🦐外焦內嫩,散發著微微的焦香,蝦肉嘅鮮甜和燒烤的香氣交融在一齊,食完一隻真喺好想食多一隻。「厚切五花腩」雖然沒有經過特別的調味,但吃起來卻出乎意料的好味。油脂分佈得剛好,香氣四溢。食完咁多濃郁嘅味道,清清地吃個韓式水冷麵挺不錯,非常適合夏天食用。飲埋佢嗰杯皇牌士多啤梨🍓乳酸梳打,這餐非常之滿足🥰
韓式燒烤「大八爪魚🐙」.
八爪魚本身的鮮味非常濃郁肉質又唔硬,非常好味😋
飲埋佢嗰杯皇牌士多啤梨🍓乳酸梳打,這餐非常之滿足🥰