2023-11-11 845 views
同朋友出尖咀搵野食,佢話想食炸醬麵,我地就事但搵間韓國餐廳入啦。呢間餐廳嘅主廚係一個韓國婆婆,待應係一個識講廣東話嘅韓國姨,仲有一個後生靚韓妹,睇落應該真係一家人開嘅餐廳嚟。(收銀先生講廣東話嘅,應該香港人😂)我地坐落都見到好多韓國人入嚟食,連露台都坐滿,期待值即刻大加分😂朋友點咗個炸醬麵,我見到有午餐set,就揀咗個清潭家庭套餐試下,加多一份炸蠔餅。首先嚟嘅炸醬麵係一大盆!!份量足夠兩三個人食😂😂個汁好濃,味道仲要好食嘅。跟住我個家庭套餐都嚟,勁多碟涼拌小菜,足足有8碟!一個餐夠兩個人食,湯係豆腐大醬湯,條煎魚唔知咩魚,淨係知煎得香,一d都唔腥。跟住炸蠔餅都嚟,炸蠔餅又唔同我地平時食嘅煎蠔餅。呢到每件都有兩隻生得好飽滿嘅蠔😂點魚露好夾,係我地食得慢,個底見到少少油,不過都好好食。因為份量太多我地食到尾已經抱住個肚😂估唔到韓國婆婆仲出嚟請我地食甜品😂😂唔知係咩嚟,外皮有少少青味似粉粿,裡面應該係綠豆溶嚟,味道唔錯😂估唔到亂入可以入到間高質地道嘅韓國家庭餐廳,份量足,夠哂家庭風味,韓國婆婆佢地都好nice好有人情味,韓國姨姨臨走仲教咗我兩句韓文,好搞笑😂

炸醬麵

跟住炸蠔餅都嚟,炸蠔餅又唔同我地平時食嘅煎蠔餅。
炸蠔餅

2023-11-07
$250 (Lunch)
炸醬麵
炸蠔餅