2021-05-02 358 views
被restaurant week評為最時尚餐廳 日式料理帶少少西式風味🥢冇錯又係Pirata Group!冇辦法 喺贏家版入面有太多佢嘅餐廳了𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝗦𝗲𝘁 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵($𝟭𝟰𝟴)🤍𝗘𝗱𝗮𝗺𝗮𝗺𝗲 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲/𝟭𝟬蒸熟嘅枝豆灑上海鹽就係普通嘅枝豆 送酒幾好 但我哋都唔鍾意食🥲🤍𝗛𝗮𝗺𝗮𝗰𝗵𝗶 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬橘子汁油甘魚片 酸甜清新 黑芝麻醬增添咗少少香味 油甘魚質素唔錯 連同脆藜麥一齊食 口感豐富 幾得意/🤍𝗧𝗠𝗞 𝗖𝗮𝗯𝗯𝗮𝗴𝗲 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬冇咩特別 一個普通嘅椰菜沙律🤍𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗞𝗮𝗿𝗿𝗮𝗴𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬呢個做starter其實有少少唔合適 畢竟炸雞油膩 容易食濟 加上份量唔細但佢又好好食!雞件大細啱啱好 炸皮唔厚 鎖到肉汁 點埋個辣蛋黃醬真係成口脂肪的味道🤍𝗡𝗲𝗴𝗶-𝗧𝗼𝗿𝗼 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬嚟到main 藍鰭拖羅蓉 冇渣冇筋 口感可以用creamy形容加埋甜甜哋嘅脆芥菜籽 令到食落口感冇咁寡重點係 佢啲拖羅蓉係到底都仲有!🤡🤍𝗧𝘂𝗻𝗮 𝗛𝗼𝘁𝗱
冇錯又係Pirata Group!
冇辦法 喺贏家版入面有太多佢嘅餐廳了

點埋個辣蛋黃醬真係成口脂肪的味道

🤍𝗡𝗲𝗴𝗶-𝗧𝗼𝗿𝗼 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
加埋甜甜哋嘅脆芥菜籽 令到食落口感冇咁寡
重點係 佢啲拖羅蓉係到底都仲有!🤡

🤍𝗧𝘂𝗻𝗮 𝗛𝗼𝘁𝗱𝗼𝗴 (+$𝟯𝟴) 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
第二個main 係將調過味嘅吞拿魚塞落飯團
再拎去炸脆外層 賣相討好 口感同味道都冇令人失望
值得加錢一試😚

🤍𝗪𝗲𝘀𝘁 𝗖𝗼𝗮𝘀𝘁 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬
嚟到呢到我已經飽到上心口 所以淨係試咗兩啖💩
係三文魚 牛油果 番茄 菇等切成粒 撈下底嘅壽司
一啖食到好多料 好有飽足感 但比起上面嘅稍為遜色 冇咩特別

🤍𝗣𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻’ 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬
雲呢拿雪糕加爆谷 我可以理解
雪糕入口順滑 奶香味重
但加橄欖油 嗯????? 唔get
入口反而多咗種油膩感 橄欖嘅味喺雪糕面前亦唔討好

總結$200內 呢個set真係好抵食
食物幾高質 材料新鮮 飽到捧住個肚走
環境唔大 但就幾型格 對住部超大電單車食飯 男朋友都忍唔住嘩咗一聲😂
個set有個最大嘅缺點就係: 真係好多飯🥲
如果可以改改main/ bowl做肉類應該會好好多