鍾意食燒賣到咩程度?老公絕對係燒賣迷,所以今次我就帶佢去咗全港最多燒賣種類嘅點心專門店 #一盅點心 。食呢個 #世一燒賣拼盤,一個由 12 種燒賣合成嘅拼盤,你又食過未呢?我想講見到張相已經覺得好勁,12 款燒賣,上到枱即刻聽到隔離枱話,咁靚嘅,我哋下次又要叫先。然後我哋係一粒粒咁試,再估下係咩,我想講有啲係有圖有答案,有啲係冇,有啲真係估唔到,差啲走去問老闆娘。除咗燒賣拼盤,點可以唔食埋點心先,我哋叫咗#筍尖蝦餃皇,蝦餃皇粒蝦好大粒,好味。再大推 #千島醬脆炸蘿蔔糕,個心係好熱㗎!配埋千島醬又估唔到咁夾。另外仲叫咗 #咖喱魷魚 & #醬皇蒸鳳爪,兩樣都好食!仲有必試必試《燉湯配蒸飯套餐》,我哋揀咗鳳爪排骨飯 + 羊肚菌茶樹菇燉水鴨湯,老公話個鳳爪排骨飯勁似以前街檔食嘅味道,我都覺得好好食。而個燉湯超足料,一定要試,套餐平 $10 㗎!另外,可以參加埋「世一燒賣挑戰賽」遊戲玩法:1。免單請你,用餐時間內,搵到比「世一燒賣拼盤」更多嘅現存餐廳!2。半價請你,食完30秒答對6款「世一燒賣拼盤」裡面嘅產品名稱!3。半價請你,出 post 喺 IG/FB/小紅書,邀請下一位挑戰選手!內容要求:

另外仲叫咗 #咖喱魷魚 & #醬皇蒸鳳爪,兩樣都好食!

而個燉湯超足料,一定要試,套餐平 $10 㗎!

另外,可以參加埋「世一燒賣挑戰賽」
遊戲玩法:
3。半價請你,出 post 喺 IG/FB/小紅書,邀請下一位挑戰選手!內容要求:介紹一盅點心並 tag 一位好友!

總結:早上時間超多人,中午後會比較好,鍾意食燒賣一定要嚟食,一邊食一邊估都幾得意!

2024-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
  • 世一燒賣拼盤