2021-12-05 663 views
天氣涼咗,第一時間會諗起打邊爐打邊爐除咗靚嘅肉片同蔬菜,丸類都係必備之選不過出面嘅丸類通常未必用好靚嘅材料去整,想食有質素嘅肉丸真係要細心選擇今日就去咗振興度入貨打邊爐呢度選擇都幾多,除咗一般嘅牛丸、豬肉丸等等,仲有水餃、炸魚皮等可以選擇今次揀咗幾款丸,分別係豬骨濃汁貢丸、牛骨清湯牛丸同零添加墨魚丸豬骨濃汁貢丸呢個係我最鐘意嘅肉丸之一,因為佢同一般嘅貢丸好唔同,除咗豬肉味較重,佢咬落仲真係會爆汁,唔同一般貢丸,食落好乾好鞋,呢款真係值得再試牛骨清湯牛丸呢款係我喜歡嘅另一款肉丸,雖然佢未去到貢丸嗰款咁爆汁,但咬落依然juicy同埋牛肉嘅香味確實比一般牛丸濃好多,感覺非常足料零添加墨魚丸唔知係咪因為呢個零添加嘅保證,呢款墨魚丸食落覺得係冇咁咸,冇食完味精係咁飲水嘅感覺,用嚟打邊爐就最好,唔會食到口乾三款肉丸各有特色,我自己就比較喜歡會爆汁嘅肉丸,相信下次打邊爐又要再番嚟入貨
天氣涼咗,第一時間會諗起打邊爐
打邊爐除咗靚嘅肉片同蔬菜,丸類都係必備之選
今日就去咗振興度入貨打邊爐

豬骨濃汁貢丸

牛骨清湯牛丸
同埋牛肉嘅香味確實比一般牛丸濃好多,感覺非常足料

零添加墨魚丸

• 豬骨濃汁貢丸