2023-03-18 1114 views
這家非常就近公司,又近地鐵站,放工很多時都會買翻屋企食,我家人比較西化😂 無咩米氣,Pizza 這類東西就最喜歡不過😂.Dough Bros 即叫即做Pizza , 落單到取食物非常之快,所以非常方便。廚房以開放式設計,客人可以見到佢地制薄餅過程,你會感覺到佢哋對工作嘅熱誠,個個都好親切🤣🤣.Dough Bros 以酸種麵包做餅底,口感濕潤而煙韌,而且係薄批嚟,可以同一時間食多件唔同口味👍🏻 餅邊比較脆身,食過翻唔翻轉頭😂.🔺The Carbonara 卡邦尼薄餅用上Parsley 卡邦尼醬、水牛芝士、意式煙肉、黃金蛋黃、巴馬臣芝士、黑胡椒、新鮮番茜做餡料,卡邦尼醬配水牛芝士,味道非常之夾,加上有蕃茄,帶點微酸,味道絕配,隨pizza 有跟啲醬比客人,可以點少少 又另一翻味道😍😍.🔺The Parma 帕馬火腿薄餅薄餅以番茄、水牛芝士、香草烤蘑菇、蒜蓉、帕馬火腿、火箭菜、巴馬臣芝士做配料,由兩種芝士配合埋一齊,在加上有帕馬火腿,味道帶點咸香,非常惹味👍🏻.🔺Custard Doughnut 吉士醬自己屋企人食過之後,這款Doughnuts 係佢哋必點系列🤣🤣 吉士醬醬料頗多,面頭有沙糖
🔺The Carbonara 卡邦尼薄餅
🔺The Parma 帕馬火腿薄餅
🔺Custard Doughnut 吉士醬
自己屋企人食過之後,這款Doughnuts 係佢哋必點系列🤣🤣 吉士醬醬料頗多,面頭有沙糖,有啲比沙翁😂😂 阿媽好鍾意😂😂
🔺Pesto Arancini Balls 松子青醬意大利炸燉飯球
這個很有趣,大量松子青醬拌飯之後再炸成飯球,入口香脆但又唔覺好漏,入口飯粒炸後仍然保持煙韌👍🏻👍🏻
🔺San Pellegrino - Lemon Limonata
有氣檸檬味飲品
🔺Pellegrino - Orange Aranciata
有氣橙味飲品
📍Dough Bros Pizza & Doughnuts