2020-07-29
嗰日啱啱放工喺銅鑼灣經過見到呢間主打古早味便當嘅囍筷,依家夜晚不設堂食,咁就諗住買便當返屋企食啦 ~我就嗌左兩個便當再加啲配菜便當套餐均附飲品,每日精選配菜三款,正常來講就會有糖心蛋,但係我買便當嘅時候好似就咁啱唔夠糖心蛋,俾咗燉蛋我,個燉蛋好滑,就算我後尾翻叮之後都唔會老!至於當日精選配菜就有白菜仔加木耳紅蘿蔔等。L4 古早味雞絲滷肉飯便當 $58 (5/5)佢哋將豬肉切成一條條再煮成滷肉,大部份嘅肉都係半肥瘦,肥膏入口即溶,有油脂香味。佢哋嘅雞絲應該係人手手絲嘅,每條雞肉都好大條,唔使驚佢真係得啲雞絲仔,佢哋便當出手好重,包保啖啖都有餸L10 台式紅燒牛肉飯便當 $62 (4.5/5)呢一個便當入面嘅紅燒牛肉簡直冇得頂,足足俾咗三大嚿牛肉,出手絕對唔孤寒,又大件又厚,食落去好腍,一啲都唔韌唔鞋,仲好Juicy另外我都推介你哋試佢哋嘅冬瓜茶,清清甜甜,好消暑。同埋佢哋嘅小食都好好味!特別係台灣腸同埋焢肉
L4 古早味雞絲滷肉飯便當 $58 (5/5)
L10 台式紅燒牛肉飯便當 $62 (4.5/5)