2018-08-02 12 views
之前聽朋友講左好耐,終於有機會來食啦。今日我同朋友一齊叫左幾個朋友推介嘢。來到第一個感覺就好日本味道。牛乳抹茶軟雪糕,入口即溶,抹茶味好濃,係真係之前企日本試過抹茶味,牛乳北海道好滑,而且唔甜,杯皮就好脆好味,極力推介。秘制抹茶蕨餅,抹茶味依然勁濃,本身個餅係唔甜,淋上秘制黑糖汁絕配。特製林屋抹茶陷蜜,個樣非常吸引,抹茶雪糕加上抹茶味蕨餅和小丸子,抹茶雪糕抹茶味濃小甜,蕨餅不甜,都幾好味啦。抹茶牛奶忌廉,抹茶牛奶味好濃,就算加左冰都依然甘濃抹茶味,抹茶比牛奶味更重,而且不太甜,搭配得好好,是我喜歡口味。黑密牛乳芭菲,抹茶軟雪糕,加上紅豆,小丸子,抹茶蕨餅,軟雪糕係精髓,好滑好香,紅豆甜甜的,好粉喜歡。

2018-07-17
Type of Meal