2025-02-13
我也愛你咖啡館價錢: $148/ $128/ $138/ $92/ $52好味程度: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 4.3/5!-終於試到一間可以回頭的cafe🥳係藝術中心地下的咖啡館,環境清幽,有少量室外位置,連枱都係由原舊木頭做成,食材都感覺好原始,menu做到好似報紙咁,好似farm to table🤣-✅✅Spaghetti Vongole. 蜆肉多過意粉,會唔會太難得😳蜆肉好大隻,完全冇沙。呢隻花殼蜆的蜆肉大大粒,每日新鮮入貨😛意粉軟硬適中,食到白酒香+🧄香+蜆水的鹹鮮味‼️加埋parsley,係食過最好食同最值的白酒蜆意粉!-✅Spaghetti Carbonara. 呢個比起蜆就一般啲,但都係抵食。唔係傳統carbonara,但佢用煙肉+脆煙肉碎,有兩重口感😋cream+溫泉蛋,都creamy既。-🆗日式雞肉漢堡配薯條。呢個最普通,雖然個包有烘過,但入面的雞肉漢堡係日式雞軟骨丸的質地,咬落唔會太juicy🤔只有蕃茄同照燒汁令個包濕潤小小。中意的位係粗薯條🍟-✅✅Mixed Berry French Toast. Fren
好味程度: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 4.3/5!
✅✅Mixed Berry French Toast. Frenchtoast外層煎到好焦脆,帶小小焦苦味。成件吐司好厚🤩入面係索滿蛋汁,有一個個氣孔,好軟熟鬆軟,蛋香好濃🥰糖漿唔係死甜,似係蜂蜜🍯咁,雜莓同士多啤梨都好新鮮又大粒,加埋d cream,好食!
✅Before Sunset. 橙汁+齋啡,夏天之選!酸苦酸苦🍊
好好食🥹 估唔到d意粉咁出色,3個人食都好夠!French toast都好有記憶點,加埋環境舒服,記得book枱試試!