2022-10-29 341 views
想試泰金國燒牛肉好耐啦,上幾日終於夾到人同時間,點知去到係:休息‼️🥲 ==========唔甘心呀,今日二人行再去,兩點鐘去到排左十分鐘左右就有位啦😙星期六黎講應該算好快咯🤓要齊人先可以入座,用餐時間75分鐘==========泰金國基本上所有野都係自助,自助QR code 落單,自助斟水,服務可以講係冇既,所以佢冇收加一服務費,好公道🤣==========睇到其他食客叫炒粉麵飯,份量超多呀😌😌==========🔹燒牛肉 $88 (需時15分鐘)可以揀5成/ 7成熟,我地揀左7成熟,有椰菜絲墊底份量都幾多,有二十塊以上牛肉味幾出,燒得夠香,同個泰式辣油夾得黎不過肉質唔算好嫩,而且筋位較多都幾難咬爛,叫5成熟可能會嫩身d可能因為期望太高,食落覺得只係唔錯未算好驚喜果種,但絕對抵食,自己買塊扒都可能差唔多呢個價🤭推介指數:7.5/10==========🔹泰式燒雞翼 $18/隻(2隻起,需時15分鐘)雞翼幾大隻好飽滿,燒得剛剛好,賣相好好👍🏻肉質嫩滑,雞皮香脆,調味適中推介指數:8/10==========🔹泰式肉碎生菜包 $88睇落肉碎份量好似唔多,但係食落發現都唔少生菜都俾到大約8塊
要齊人先可以入座,用餐時間75分鐘
==========
睇到其他食客叫炒粉麵飯,份量超多呀😌😌
==========
🔹燒牛肉 $88 (需時15分鐘)
可以揀5成/ 7成熟,我地揀左7成熟,有椰菜絲墊底
份量都幾多,有二十塊以上
牛肉味幾出,燒得夠香,同個泰式辣油夾得黎
推介指數:7.5/10
==========
🔹泰式燒雞翼 $18/隻(2隻起,需時15分鐘)
雞翼幾大隻好飽滿,燒得剛剛好,賣相好好👍🏻
肉質嫩滑,雞皮香脆,調味適中
推介指數:8/10
🔹泰式肉碎生菜包 $88
睇落肉碎份量好似唔多,但係食落發現都唔少
生菜都俾到大約8塊,生菜新鮮爽脆,望落都洗得算乾淨
肉碎炒得好香,香茅味道好出,肥瘦適中豬肉唔會好"鞋"口,亦唔會好油
紅蔥頭爆過非常香,提味一流
呢個生菜包好高水準😋😋
推介指數:9/10
🔹泰式芒果沙冰 $38
叫左少甜
賣相一流,好似雪糕咁
初時飲落芒果味唔出,覺得比較普通
反而放耐左等佢溶左d 再飲個味出好多,個芒果味慢慢滲出黎,咁熱既天氣,加上食完辣既生菜包之後飲呢個沙冰真係冇得輸😆
推介指數:8/10
下次黎會試個豬頸肉🤤🤤