2016-08-09
今晚同家人慶祝生日,已經唔係第一次食,但一次比一次差,不論服務還是食物。先講服務,服務員hea住嚟做,睇到盼睇唔到。幾個女服務員長期企係櫃枱吹水唔出嚟幫手。男經理經常唔見人。我哋食完啲餸又唔收走,不斷放食物上枱。又唔同我哋換碟,每人枱上都有3隻碗或以上都唔主動收走。叫一隻收一隻。我哋叫咗2客冬瓜盅又唔會主動同我哋加湯。食物方面:1.我哋6:30到,落單時已經話啲斑賣晒,只有一條。蒸出嚟條魚又細條又蒸過龍,唔新鮮。2.叫貴妃雞叫一客嚟半客,經理補飛時話2個半隻雞(咪即係一隻雞)。雞肉鞋,肉質上有啲好似瘀痕咁樣黑黑哋。3.瑤柱節瓜煲叫咗2客,啲節瓜未淋,剛熟。4.冬瓜盅無料到,淡而無味。5.燒味拼盤,叉燒水準參次。6.最後雪耳木瓜糖水,好難食。7.其他餸菜:豆腐,青椒炒牛肉,生炒骨,肉鬆炒四季豆全都不值一提。結果埋單大約$2000人均$220。咁既價錢我哋係外面有好多選擇。總結:食物沒有質素可言,樓面hea住做,以後都不會再幫襯,大家是否幫襯請自行考慮。
我哋叫咗2客冬瓜盅又唔會主動同我哋加湯。
食物方面:
3.瑤柱節瓜煲叫咗2客,啲節瓜未淋,剛熟。
4.冬瓜盅無料到,淡而無味。
5.燒味拼盤,叉燒水準參次。
6.最後雪耳木瓜糖水,好難食。