2022-09-02 32 views
今日勁想食燒味,仲想食好多好唔同嘅燒味,所以我嚟咗呢間燒味鋪斬啲料同屋企人一齊嘆吓!呢間燒味舖望落都幾乾淨,唔會好似以前嗰啲街邊燒味舖咁冇嘢遮擋感覺上會比較污糟,但係呢一度就有好多膠板遮住晒啲燒味,放出嚟嘅燒味都有嘢冚住Stipe,衛生情況都真係有10分!執嘢嘅姐姐都會戴晒手套咁,感覺好乾淨!我叫咗個燒鵝上庄,鹽焗雞半隻,叉燒,同埋泰式鳳爪,埋單先至二百零蚊,夠晒我哋一家四口四個大人食!淥多個菜又一餐!燒鵝嘅皮勁脆,唔會太肥,勁有鵝香味!配埋佢嘅燒鵝汁同酸梅醬簡直係一流!鹽焗雞半隻份量都幾多,雞肉都好嫩,呢個價錢黎講都真係算好抵!叉燒仲要係半肥瘦,有dd燶邊,食落好香~送飯一洗!鳳爪就夠晒酸酸辣辣哋,好好食!呢間燒味舖都真係值得一試!

2022-09-02
TakeAway