2015-11-28
一個星期總會想到星記吃一次午飯! 因為佢的鳳梨生炒骨會令人念念不忘~我們一行3人, 未點菜就先送上熱辣辣的例湯。我們點了3餸包括肉鬆浸菜苗(午市特價$65), 鳳梨生炒骨(例牌$95), 金榜醬鍋巴牛仔骨(例牌$148)。 生炒骨好多枱都有叫, 應該是即叫即炒, 上枱即食時甜酸汁剛好包著炸脆的排骨, 咬下, 還是脆的!! 真係好好味~推介!! 雖然午市特價都有生炒骨, 但亦會較細碟, 我們要食例牌才夠分享~因為我們都好鍾意食~食完金榜醬, 但我說不出裡面有什麼料~ 是有微辣的惹味醬汁, 炒好的牛仔骨送飯一流, 放在下面的鍋巴, 痴左少少牛和醬味, 仲係好脆, 覺得唔夠味還可加另上的汁在鍋巴上吃~ 好味啊~每餐都最好有菜肉鬆浸菜苗, 啖湯都唔錯, 有少少蝦干和菇, 清清地, 好味!!食飽仲有是日糖水送, 今日係麥米粥!
食飽仲有是日糖水送, 今日係麥米粥!