2021-04-30 829 views
今次為大家介紹吓一間我好鍾意嘅點心舖,因為喺附近返工所以認識到呢間舖頭,不單止係黃店,啲點心仲好有質素🤩 我同一班同事時不時一lunch就會過嚟飲個靚茶,食幾件點心😆呢個薑蔥牛柏葉份量都唔少,牛柏葉夠哂爽口,配埋佢個薑蔥汁食好夾呀🙈呢個魚肚係我每次來都必嗌嘅點心之一,以前唔識欣賞魚肚,但係食過一次之後就返唔到轉頭,超級入味超級腍,好好食🤤至於蝦餃燒賣呢啲都係必嗌嘅,佢呢度就比較貴, $23得兩粒,但係都幾大粒下,而且非常足料,不妨一試!😎流沙奶黃包又係我飲茶必嗌嘅item,可能呢張相影得唔係太清,但我想講,每次食呢個包啲奶黃都湧晒出嚟,我超級中意呢個質感,真係食過返尋味🤤最後推介嘅就係呢個出邊好少可食到嘅流沙奶黃煎堆仔,同個奶黃包一樣,一咬落去啲奶黃又係湧晒出嚟😋 不過由於佢係煎堆仔,食落去會比較漏,如果唔介意最好同friend一齊share😌總括而言,呢間點心真係我食過數一數二咁好味,就算我住港島,都會想放假特登入去食😍

薑蔥牛柏葉

白花釀魚肚