2023-05-10 48 views
🍴𝙽𝚞𝚝𝚝𝚎𝚊一直都好鍾意nuttea嘅堅果奶蓋,今日去到旺角經過,雖然邪惡但係又忍唔住要飲番杯🤭🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)依然係我嘅nuttea排行榜首位🥇本身堅果奶蓋已經比一般嘅奶蓋特別,綿密香滑嘅奶蓋除咗帶有少少鹹香之外,仲有堅果嘅味道。而呢杯更加溝埋朱古力味,仲有少少朱古力粉喺上面,令到味道好有層次,亦都好豐富。而且佢嘅奶蓋份量亦都好充足,啱晒我呢啲鍾意食奶蓋多過飲茶嘅人!伯爵茶方面,我叫咗微糖,不過覺得加咗甜味嘅伯爵茶,始終冇原本嘅好飲,所以我下次都會叫無糖,專心品嚐朱古力堅果奶蓋嘅味道👅🥤青提波波茶($40)呢杯茶嘅青提子味好出,反而唔係好飲得出個茶底,但係當佢係清淡少少嘅果汁一樣好飲!而且佢仲有好多青提子果肉,一路飲一路咀嚼,令到口感效果更加好@nuttea_hongkong 📍旺角中心1樓F52號鋪💰人均消費:約$45
🍴𝙽𝚞𝚝𝚝𝚎𝚊

🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)

🥤青提波波茶($40)

@nuttea_hongkong
📍旺角中心1樓F52號鋪