2021-12-01
2057 views
❀ Buenos Aires Polo Club #中環 ❀❗最愛扒房之一 推出至抵食週末brunch❗——————————————————話說呢間係我當年第一間品嚐嘅 @blacksheeprestaurants 餐廳,當時一試愛上,亦令我墮入左 @blacksheeprestaurants 餐廳嘅坑😚 歸為阿根廷扒房,當然唔少得大大塊嘅牛扒!佢哋最近仲推出左週日限定Club Brunch,以超低價品嚐到各種冷盤、海鮮、牛扒、甜品,廚師咁會係你面前烹調某部份菜式,見證熊熊烈火🔥打卡一流!不得不提餐廳嘅氣氛亦非常好,帶點復古氣氛得來又唔會拘束,侍應亦非常友好,會同客人有傾有講,喺度慶祝生日仲有神秘慶祝儀式🙈🤩!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Club Brunch $688 pp♥ Starters ✦ Plato De Marisco頭盤先有超高質嘅海鮮拼盤🥰!有龍蝦、澳洲生蠔、阿根廷大蝦,以仿魚子醬。雖然唔係真魚子醬,但感覺即刻豪華曬,亦能更加提出海鮮鮮味!✦ Cured Meats 冷盤亦都唔求其🤩有兩種芝士、巴馬臣火腿、辣肉腸,以及提子哈密瓜、蜜瓜、等等。✦ Gaucho Omelet 加入
❗最愛扒房之一 推出至抵食週末brunch❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Club Brunch $688 pp
♥ Starters
✦ Plato De Marisco
頭盤先有超高質嘅海鮮拼盤🥰!
有龍蝦、澳洲生蠔、阿根廷大蝦,以仿魚子醬。
雖然唔係真魚子醬,但感覺即刻豪華曬,亦能更加提出海鮮鮮味!
✦ Cured Meats
冷盤亦都唔求其🤩
✦ Gaucho Omelet
加入左辣肉腸以及芝士,味道相對鹹少少🤏。
✦ French Toast
廚師即時喺客人面前烹調,用熊熊烈火煎成嘅法式多士幾邪惡又好食😋
外層煎得香脆,內裏係自家製嘅煙燻火腿,鹹香味十足!
♥ Main
✦ USDA Prime Rib
廚師即時捧出大過你個頭嘅美國牛肋扒🐮每塊都有成四cm厚,極之有份量!
原來係要預先早一日慢煮而成,難怪非常粉嫩又腍身。
輕輕加咗鹽同香草調味已經夠晒好食😋。
仲有得配埋阿根廷紅酒🍷,一流!
另外佢哋仲會比一系列嘅特色刀你選擇,連手臂咁長嘅刀都有😂!
♥ Sides
✦ Market Salad
✦ Fries Provenzal
✦ Creamed Corn
另外仲會配上三款不同嘅伴菜。
薯條用相鴨油去炸,更加香口香脆!
另外忌廉粟米又甜又rich,正!
♥ Dessert
✦ Crepe flames
最後甜品亦係有廚師親自喺客人面前操刀,係佢哋新推出嘅甜品!
用上焦糖牛奶醬煮,再加上橙皮、檸檬汁,以及大大嚿雲呢拿雪糕🍦。
不過的確係比較甜,而且班㦸口感硬咗少少。
♥ Drinks
✦ Martini
另外仲可以品嚐埋佢哋嘅阿根廷martini,既有經典配搭亦有espresso martini🥂
——————————————————
✨整體味道: 4.4/5
✨環境裝修: 4.4/5
✨服務態度: 4.3/5
✨性價比: 4.3/5
✨再訪興趣: 4.3/5
💞整體來講
呢一餐真係非常難忘,食到捧住個肚走,極之滿足!食物好味性價比又高,環境服務仲要一流,真係人生一大樂事🤣大家快啲試吓!