2022-01-02
今日晏晝終於去到依間充滿日式風味既cafe「屋子」食野,每次經過都俾佢既日系裝修吸引左,門口果幾張枱仲有tatami坐。Set lunch既選擇都幾多元化,而今次我就揀左「鰻魚綜合茶泡丼」配「西柚冰茶」。先講「西柚冰茶」,飲落個感覺都幾refreshing,飲落又唔會太酸,酸酸甜甜幾開胃,最正既係飲到最後會有好多西柚肉食👍🏻至於「鰻魚綜合茶泡丼」,原本都有掙扎過叫唔叫依個set好,因為好多時香港食到既鰻魚口感都似係超級市場食到果種質感,會驚肉質太淋同太多骨,但依個set既鰻魚口感夠實口得黎又唔會太乾身。依食飯都有啲似係日本食到既鰻魚三食,有紫菜,有wasabi,有泡茶做湯,仲有啲脆米。因為自己中意啲飯比較乾身既關係,所以每次都係倒少少茶湯落去一齊食,撈埋鰻魚既燒汁香味同紫菜,覺得下次再去會再叫👍🏻甜品就叫左「白玉焙茶戚風」,賣相固然之吸引,味道同賣相都係成正比既,蛋糕夠鬆軟,焙茶味都幾突出,加埋白玉煙煙韌韌既口感有啲似食緊最近幾hit既麻糬蛋糕。個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉環境:😉😉😉😉😉員工友善度:😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉
個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉
環境:😉😉😉😉😉