2010-12-04
Hang Seng Bank 20% off. 所以今日來”雲海”食$428的鐵板燒定食. 位置相當好, 面向”師傅”.總共十五鐵板座位,由兩位師父負責招呼。醬汁(配海鮮的海鮮汁,肉類的芝麻汁及蔬菜的酸汁).除鵝肝只得一份, 其他可任吃. 汽水, 日本啤酒任飲青瓜蟹籽沙律: OK三文魚,吞拿魚壽司及青瓜卷: 有保証. 味噌湯: 一般鐵板燒:蝦: 味道好像一般, 不可有太大期望Norway三文魚: 肉質厚, 有海水魚味. 燒得好好食,外脆內軟, 帶子:肉質鮮甜, 師父說散叫一份大約要$160羊架: OK鵝肝: 放在法包上食, 鵝肝的香油, 滲入法包中, 正!!! 好好味!!! 鵝肝好大好厚, 口感一流!!! ( 但不可再叫) 師傅說散叫一份要$200一件. 雞肉: 一般牛薄燒: 我哋謂要五成熟,炒野菜: 好多芽菜, 一般.炒飯: 都要一試, 炒到粒粒分明蛋香.炒面 : 一般芝麻雪榚好味道, 好吃!!!鐵板燒師傅態度非常友善親切,服務細心,這個價錢, 相對食材的質素, 覺得值得.
醬汁(配海鮮的海鮮汁,肉類的芝麻汁及蔬菜的酸汁).
除鵝肝只得一份, 其他可任吃. 汽水, 日本啤酒任飲
青瓜蟹籽沙律: OK
三文魚,吞拿魚壽司及青瓜卷: 有保証.
味噌湯: 一般
鐵板燒:
蝦: 味道好像一般, 不可有太大期望
帶子:肉質鮮甜, 師父說散叫一份大約要$160
羊架: OK
雞肉: 一般
牛薄燒: 我哋謂要五成熟,
炒野菜: 好多芽菜, 一般.
炒飯: 都要一試, 炒到粒粒分明蛋香.
炒面 : 一般
芝麻雪榚好味道, 好吃!!!