2023-07-22 20 views
又同男朋友去咗大埔食晚餐,佢話呢間Cafe開咗一段時間都未去試,裝修同餐牌睇落都唔錯,人流都唔多,應該好啱傾密偈😆Sea Urchin Tagliatelle 海膽扁闊意粉 $148一嚟就見到有三瓣海膽好吸晴👀第一時間試吓佢新唔新鮮,食落去係鮮甜嘅感覺🤤係好味新鮮嘅海膽,而且意粉好掛汁,好入味,成個口都充滿海膽味🌊,海膽咪必叫!意粉冇其他配菜,小建議如果可以加啲洋蔥🧅同蘑菇🍄,應該會更加豐富!Cheeseburger w/ Nachos 芝士牛肉漢堡 配墨西哥脆片$128芝士漢堡經過我一輪打卡影相📸依然夠熱,佢嘅酸瓜偏甜,加埋醬汁同包配埋一齊好夾🍔🤗,墨西哥脆片似係零食嘅產物,就咁食已經有味,不過加咗佢哋自己整嘅牛油果🥑加檸檬🍋醬,令感覺更加新鮮,男朋友差唔多蘸曬d醬😂Walnut & Chocolate Croffle 核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫呢個窩夫極推薦,焗得啱啱好,外脆內軟,切落去嘅時候都聽到清脆嘅聲音,而且朱古力同核桃超夾,加埋雪糕🍦,值得回頭再食啊😍Caramel Popcorn Croffle 焦糖爆谷牛角酥窩夫呢個係男朋友叫嘅,可能比較比較早到,所以佢話林咗少少🤏🏻所

呢個係男朋友叫嘅,可能比較比較早到,所以佢話林咗少少🤏🏻所以提提大家記得叫佢嘅甜品遲啲上😉甜品質素比主菜更加好,窩夫同爆谷一齊食口感更加豐富☺️加上雲呢拿味雪糕,食完有幸福的感覺🥰

至於飲品方面,抹茶latte🍵比較重奶味,啱我呢啲鍾意重奶味嘅人,芒果🥭Sorbet Smoothie感覺上冇落任何果汁,單純用新鮮用芒果制成,加上而家芒果當造,非常甜,啱晒芒果控😂

cafe需要自己出去落單,但店員好好人,不錯喔😌
2023-07-21