2022-09-15
今日放工,約左朋友去呢間cafe食日式玉子燒all day breakfast. 因朋友同我都好鍾意食,所以知道呢間主打呢樣,更係要黎試啦。黎到見到間cafe,又幾型wor. 個格局好cool, 特別個長吧台,好靚。同朋友研究下menu, 見個set都幾抵,有2個主菜,玉子燒all day breakfast加1款自選主食或沙律。 我地簡左虎蝦茄醬蝴蝶粉。真係好唔差,玉子燒好好味,中等熟,醬油味又啱啱好。炸南瓜餅好鬆脆,其他既腸,菇同沙律菜都ok, 幾夾。虎蝦算大隻,茄醬唔會太多搶左芝士味。 因仲有芝士碎夾住茄醬食蝴蝶粉個感覺好豐富。而咖啡都做得唔錯,離遠已聞到咖啡香。 而且唔係偏果味,我鍾意。甜品係2款小蛋糕:伯爵茶撻同檸檬撻,好香濃既味道,唔會太甜膩,好啱香港人食既甜品。果然好正。