2011-05-24 5 views
一直對沙爹王又愛又恨!愛佢啲咖哩好食又抵食,小食又多款式! 恨佢實在太多人排隊,等到個肚打晒鼓都仲未有位! 都有好一段時間冇嚟,尋晚喺旺角搵食,再臨沙爹王!初時都擔心要排好耐、又驚食物質素又大不如前,好彩呢啲擔心都係多餘,只係等咗十分鐘左右就有位喇!好嘢!雖然海盜主題嘅裝修雖然已經唔新鮮,不過就好切合近日嘅「魔盜王」熱潮!haha!! 枱與枱之間唔算逼,卡位還可,其他坐位就略嫌張櫈太細了! 呢晚兩個人叫咗四樣嘢,亦都係order咗冇耐好快就到!1) 白咖喱香茅豬扒飯--其中一款特色自選飯,可選沙爹/白咖喱/咖喱,配以日式奇脆雞/香茅豬扒/肥牛/薄切黑豚肉/炸魚/雞扒,今次我哋揀咗咖喱好香椰汁味,香而不辣,豬扒有三塊,十分入味而且鬆軟,白咖喱同香茅出奇地夾,乾蒜更能提升白咖喱同香茅香味,汁又夠多,餸完飯仲可以要嚟點蒜香脆包!2) 蒜香脆包--充滿牛油同香蒜味,金黃香脆,無論淨食同點咖喱食都一樣好味!3) 脆蝦棒--四條一開二蝦棒,香脆的春卷皮配以蝦膠同菜絲餡,十分足料!卜卜脆配沙律醬係理所當然,我哋再大膽嘗試點白咖喱同魚露,竟然都係出奇地夾!4) 越南豬肉粉卷--粉卷一向係賣飛佛!一定要
一直對沙爹王又愛又恨!愛佢啲咖哩好食又抵食,小食又多款式!
恨佢實在太多人排隊,等到個肚打晒鼓都仲未有位!

枱與枱之間唔算逼,卡位還可,其他坐位就略嫌張櫈太細了!
呢晚兩個人叫咗四樣嘢,亦都係order咗冇耐好快就到!
白咖哩香茅豬扒飯 $39
蒜香脆包 (4條) $14
脆蝦棒 $22
4) 越南豬肉粉卷--粉卷一向係賣飛佛!一定要點!
不過呢碟略嫌乾咗少少,皮有啲硬;味道方面,內裡嘅肉碎同菜粒加埋面嘅香茅同肉鬆配以魚露,非常香口!
越南豬肉粉卷 $22
值得一讚嘅係服務態度,侍應非常細心,好多次都係一見我哋飲晒杯水就唔洗按鐘都即刻嚟為我哋加水,又會問我哋係咪已經食完至收碟,十分有禮貌!

食物水準保持得很好,絕對不會令人失望!而且真係好抵食,兩個人食咗四樣嘢都係百一蚊左右,真係好過去食連鎖快餐店!
2011-05-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Dinner)
越南豬肉粉卷 $22
白咖哩香茅豬扒飯 $39