2016-06-01 1509 views
第一次食盛八係響好幾年前深圳食,之後已經係一試難忘,日後都特登去深圳食幾次。到香港開店的時候都有試過下,但一碟一碟咁叫,此終都係無咁過癮,今日見有放題當然唔可以放過,就黎試試佢。日本受賞鹿兒島和牛 - 真係唔駛講咁多,自己睇張相,大家都明晒啦,真係靚到呢!入口即溶,香味濃郁。澳洲黑毛和牛 - 依個明顯就雪花雲石紋無咁多,食落確係比剛才的略為遜色,牛肉味反而多返少少,但依然好好食。燒汁牛肋肉、燒汁牛胸腹、鹽燒牛舌、芝士櫻花黑豚肉卷、岩鹽青檸雞腿肉。其中比軙欣賞都係牛肋肉,有少少咬口較重牛肉味,小弟比較喜歡。而青檸雞都唔錯,有 Flesh 的既感覺。和風蕃茄沙律、蟹籽冷豆腐、青瓜條香蒜酒煮蜆 - 新鮮青甜
和風蕃茄沙律、蟹籽冷豆腐、青瓜條
香蒜酒煮蜆 - 新鮮青甜
2016-05-13