2021-12-13 98 views
桔梗相信唔需要多介紹,城市數一數二最受歡迎餐廳之一,除左食物質素高,店舖好大,裝修樓底超高,空間感十足,配上柔和嘅燈光,每張枱都好寬躺,兩個人去都會比四人枱你,令客人坐喺度食飯特別舒服💛另外最值得一讚係佢嘅服務,去食過既店舖有幾忙都大家知道,店員都忙過不停,但係佢哋會不時走過來睇吓你有咩需要,要搵人亦都好快搵到人,而且極有禮貌👍🏻👍🏻適逢佢哋冬天轉左Menu,梗係要即刻嚟試吓,今期係主力推介Sukiyaki ,呢個天氣就最啱食,另外仲有好多用和牛設計嘅不同菜式,啱晒我呢啲牛魔王🐮▪️壽喜燒Set A $648 二人前(期間限定)🐮日本A4 黑毛和牛250g🥚日本長崎縣太陽卵2隻🥗野菜豆腐盤🍚白飯任添呢個套餐真係超多嘢食,兩個人食一定夠飽和牛質素非常唔錯,加咗京蔥同埋壽喜燒汁煮完之後,肉質油脂豐富,牛肉味香濃,入口即溶,超級好味雞蛋既蛋黃好濃蛋味,我將雞蛋撈埋響加咗飯素嘅白飯一齊食,再加多片牛肉,呢個牛肉飯太高級啦,好好味食完牛肉就到野菜盤,超級豐富(大娃娃菜,洋蔥,皇帝菜,冬菇,本菇,金菇,紅蘿蔔,芋絲,京蔥,豆腐,花椰菜,南瓜)食材新鮮好味,煮到湯頭好鮮甜,最後我哋都係眼闊肚窄食剩少少

▪️壽喜燒Set A $648 二人前(期間限定)
🐮日本A4 黑毛和牛250g
🥚日本長崎縣太陽卵2隻
🥗野菜豆腐盤
🍚白飯任添

呢個套餐真係超多嘢食,兩個人食一定夠飽

食完牛肉就到野菜盤,超級豐富(大娃娃菜,洋蔥,皇帝菜,冬菇,本菇,金菇,紅蘿蔔,芋絲,京蔥,豆腐,花椰菜,南瓜)食材新鮮好味,煮到湯頭好鮮甜,最後我哋都係眼闊肚窄食剩少少,但係飲晒啲湯🤣

🥪▪️日本A4黑毛和牛三文治半份 $78
吉列和牛炸到生熟程度剛好,肉質軟淋,再夾埋多士一齊食,好正,必食推介✨

🍶▪️最高金賞大吟釀 300ml $150
清酒清甜啲入口,邊飲邊食非常開心

🍮▪️伯爵紅茶芝士蛋糕 $31 (半價享用)
必須推介大家一定要食,係我食過最好食嘅巴克斯芝士蛋糕,蛋糕質感好好,香濃伯爵茶味,軟硬適中入口Creamy ,重點係佢嘅伯爵茶醬,淋埋上蛋糕一齊食,更加香濃,太好食了,呢個甜品食多幾飽都一定要食💛💛